Cumhuriyet 21.03.2022
"2022'de tatil için kaç lira harcamak gerekiyor? Asgari ücretli için lüks bile değil; neredeyse imkansız!
" 2022 yılı turizm raporları toplumun birçok kesimi için yaz tatilinin büyük bir lüks olduğunun en büyük kanıtlarından. Turizmdatabank’ın TÜİK verilerinden derlediği bilgilere göre, Yurt içi tatil fiyatları her ay yüzde 3,24 artarken bu rakam yılda yüzde 648 oranında artıyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 21.03.2022
"Temizlediğim evlerdeki atık yağları eve getiriyorum" “Yağ fiyatı neredeyse benim aldığım yevmiyeye denk geliyor. Ben de yanında çalıştığım kadına sordum, çöpe atmak yerine ben götüreyim dedim. Önce izin vermedi. Buna izin verirse sonra alışır, yemek de istermişim. Çok utandım ama bir yandan da almama izin verdiği için mutlu oldum.”, "Eline asgari ücretin yarısı bile geçmeyen emel 4 aydır evin kirasını ödeyememiş. Kar yağışından dolayı eşi de 5 gün boyunca çalışamamış. “5 gün bizim için durmak demek, çocuğumun bezini alamamak demek” diyor. Emel uzun süreden beridir çocuğunu kumaş bezle bağlıyor ve süt alamıyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 21.03.2022
Bakan Nebati’den "ekonomi" açıklaması: Takmayın kafanıza Nebati, "Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak, takmayın kafanıza" ifadelerini kullandı. Nureddin Nebati, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği "Anadolu Soruyor" programında ise "Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun" diye konuştu.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 21.03.2022
Bütçemiz, Hazinemiz müsait ama sizin için değil! Bütçe ya da Hazine zorda değilse neden halk, örneğin geçici de olsa akaryakıt üzerinden alınan ÖTV ve KDV gibi vergiler sıfırlanarak rahatlatılmaz, işçi ve memurlara ek ücret zamları yapılmaz, …? Bu resmi veriler devletin bütçesi ya da hazinesinin (en azından şimdilik) zorda olmadığını gösteriyor. O halde neden halk, örneğin geçici de olsa akaryakıt üzerinden alınan ÖTV ve KDV gibi vergiler sıfırlanarak rahatlatılmaz, işçi ve memurlara enflasyondaki bu hızlı yükselişe karşı ek ücret zamları yapılmaz ya da küçük çiftçi ve üreticiye nakit ve diğer destekler verilmez? Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sendika 21.03.2022
Eğitim Sen’den İstanbul’da zam eylemleri: “Herkese insanca yaşayacak ücret” Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 4 ve 5 No’lu Şubeleri, Gaziosmanpaşa ve Kartal’da yaptıkları eylemlerle son dönemde gelen zamlarla birlikte ücretlerin insanca yaşamaya yetmenin çok uzağında kaldığına dikkat çekti. Özellikle enerji zamlarına dikkat çeken eğitim emekçileri açıklamanın sonunda taleplerini sıraladı. Habere ulaşmak için tıklayınız.
İleri Haber 21.03.2022
Enerji faturalarının yükü bir yılda yüzde 100 arttı 2022 yılında memurlara yüzde 30, asgari ücretlilere yüzde 50 oranında zam yapılırken, enerji faturalarının yükü ise neredeyse yüzde 100 oranında artış gösterdi. Yıl başından bu yana ikiye-üçe katlanan faturalardaki 40-50 liralık indirimin hiçbir anlamı yok. Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı hâlâ geçerli. İlk kademede yüzde 42, ikinci kademede yüzde 119 zam yerinde duruyor. Fahiş zamlar geri alınmadan yapılan hiçbir değişiklik faturalardaki yangını söndürmeyecektir."
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 21.03.2022
Yurttaş elektrik yardımına muhtaç.
Ekonomik krizde ezilen 5,9 milyon hanenin sosyal yardımla ayakta kalmaya çalıştığı, 11 milyon yurttaşın ise karnını gıda yardımı ile doyurabildiği Türkiye’de, 2 milyona yakın hane elektrik desteğine muhtaç. Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sendika 23.03.2022
Atık kağıt işçilerinden dayanışma çağrısı: “Büyükşehirlerde vereceğiniz atıkları, kaynağında toplamaya talibiz” Yeni çıkan Atık Yönetmeliği ile birlikte sokaklardan atık toplayarak hayata tutunan emekçilerin koşulları iyice zorlaşmıştır. Bakanlığın iddiasının aksine emekçiler, her geçen gün daha da yoksullaşmaktadır. Nedeni? Sıfır Atık Belgesi alan kurum ve kuruluşların, “kendi atıklarını satabilme” hakkından sonra, neredeyse her yer atığını satmakta ve dolaylı yoldan yüz binlerce emekçi, işsizliğe ve yeni bir derin yoksulluğa terk edilmektedir.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sendika 23.03.2022
2021’de geniş tanımlı işsizlik yüzde 24,4: “Gerçek işsiz sayısı pandemi öncesine göre 1,4 milyon arttı” TÜİK'in işsizlik verilerine göre 2021 yılında işsizlik yüzde 12 seviyesinde gerçekleşti.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 23.03.2022
Zarar yine vatandaşa: Elektrik sisteminde neler oluyor? Bu yöntem sürdürülebilir değildir. Bir müddet sonra devletin üzerindeki yük arttıkça etkileri daha net olarak görülecektir. Bu günkü uygulamalar devam ettiği sürece iktidar elektrik üreticilerinin karlarına dokunacak olan maliyet bazlı fiyatlandırma yöntemine geçmedikçe yurttaş üzerindeki elektrik pahalılığı yükü kalkmayacaktır. "Elektrik enerjisi vazgeçilemez bir enerjidir. Bu nedenle kamu hizmeti olarak görülmeli ve özel sektöre kar aracı olarak verilmemelidir. EÜAŞ’ın elektrik alarak dağıtım şirketlerine doğrudan satması yapılan üretim tesis özelleştirmelerinin gereksiz olduğunun açık bir kanıtıdır.
Elektrik hizmetinin yurttaşlar çıkarına tek çözümü elektrik enerjisi temininin toplumun alım gücüne uygun koşullarda kamu hizmeti olarak kamu tarafından verilmesidir. Öteki tüm çözümler geçici rahatlama sağlayabilseler de sürdürülebilir değillerdir çünkü elektrik kar aracı olabilecek bir meta değil insanlar için vazgeçilemez bir gerekliliktir."
Habere ulaşmak için tıklayınız.
BBCNews Türkçe 23.03.2022
Avrupa Sosyal Haklar Komitesi: Türkiye vadettiği bazı sosyal hakları sağlayamadı "Sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakkı
Sağlığın korunması hakkı
Sosyal yardım hakkı
Yaşlıların sosyal güvenceye erişim hakkı
Yoksulluk ve sosyal dışlanmaya karşı korunma hakkı"
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 23.03.2022
"Türkiye yaşlanmaya hazır değil" Türkiye’nin hızla çok yaşlı nüfus aşamasına geçtiğini belirten Ege Geriatri Derneği Genel Sekreteri Psikolog Mevlüt Ülgen, sağlıklı ve başarılı yaşlanmayı destekleyen politikaların olmadığını söyledi. “Yaşlı bireylere yönelik hizmet ve politikaların belirlenmesinde değişen sosyoekonomik ve demografik yapı göz önüne alınmadan yürütülen politikalar yaşlı bireylerin toplumsal refah ve esenliğini olumsuz etkilemekte, toplumsal katılım ve yaşam kalitesini düşürmekte, yaşlı bağımlılık oranını artırmaktadır”
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 23.03.2022
Mülteci işçi: Patronlar bizi köle gibi görüyor, ne düşündüğümüzü soran yok Pek çok mültecinin kendisi gibi ülkesine dönmek istediğini söyleyen Ahmet, bölgede devam eden savaş ve çatışmalara dikkat çekiyor. Asgari ücretin altında, ağır koşullarda günlük 11-12 saat çalıştırıldığını söyleyen Ahmet, Erdoğan’ın açıklamasına gönderme yaparak “Madem bizi geri göndermeyeceğini söylüyor, o zaman en azından insani koşulları sağlasınlar” diyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Ekmek ve Gül 23.03.2022
Ulaşıma da zam gelirse artık bir yere de gidemeyiz' "Ulaşım zammı UKOME toplantısında tartışıldığı sırada mikrofon uzattığımız kadınlar, ulaşıma gelecek zammın hayatlarını çok etkileyeceğini söylediler. Kadınlar, elektrikten suya gelen tüm zamlara ve hayat pahalılığına tepki gösterip geçimin ne kadar zorlaştığına değindiler.
Asgari ücretin gelen zamlarla eridiğini söyleyen kadınlar, asgari ücretle geçimin iyice zorlaştığını belirttiler."
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 23.03.2022
Yurtlardan cevapsız sorular: “En az parayla nasıl doyabilirim?” “Ben üniversiteye başladığım 2019 yılında yemek hakkımla daha fazla ürün alabiliyordum. Yıllar geçtikçe yemek hakkımız artırıldı ama yemekler de zamlandı.”
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 23.03.2022
Sanayinin yeni gözdesi meslek liseleri Meslek liseli gençler olarak hem yetersiz ve güvenli olmayan çalışma koşullarında staj yapıyoruz hem de edebiyat, matematik, fizik, coğrafya gibi temel derslere erişemiyoruz. Okulumun içinde bulunduğu sanayi sitesiyle yaptığı onlarca iş anlaşması var, her sene anlaşmalı olduğu bu firmalara yüzlerce öğrenci çalışmak üzere gönderiliyor. Bizi sanayide çalışmak üzere hazırlayan okulum matematik, fizik, biyoloji, kimya, edebiyat gibi pek çok temel dersi ise oldukça yetersiz bir şekilde veriyor. Bu yetersizlik yüzünden birçok arkadaşım üniversite hayali bile kurmuyor. Zaten ne çoğunun ailesinin durumu sınava hazırlanmaya yetiyor ne de kendileri üniversite sınavını kazanabileceklerine inanıyorlar. Bu sebeplerden ötürü arkadaşlarımın çoğu mezun olduktan sonra şu an staj yaptığı firmada kalıp çalışmaya devam etmek istiyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sözcü 25.03.2022
Erdoğan’ın ‘gayet uygun’ dediği markette fiyatlar 6 ayda ne oldu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 ay önce Tarım Kredi marketine gidip atıştırmalık gıdalar alıp “Fiyatlar gayet uygun” dediği tarihten bugüne o ürünlerdeki fiyat artışı % 132 oldu. Temel gıda maddeleri, su, doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamları ile bunalan vatandaşın tükettiği atıştırmalıklarında fiyatının Ekim 2021’den bu yana yaklaşık iki kat arttı.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Artı Gerçek 25.03.2022
19 kişilik temizlikçi alımına 17 bin işsiz başvurdu: 'Her evde işsiz, 81 ilde yoksul var' 19 kişilik temizlik görevli kadrosuna, 2 bin 170'i üniversite mezunu olmak üzere 17 bin 86 genç başvurdu. CHP’li Tutdere, bu tablonun her yerde olduğunu belirterek ‘İktidarın ekonomideki beceriksizliği nedeniyle işsizler ordusu giderek büyüyor. Her evde işsiz, 81 ilde yoksul var’ dedi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 25.03.2022
Kiracının yükü ağır Etkisini artıran ekonomik kriz, yurttaşların en temel hakkı olan barınma hakkını elinden aldı. Büyük kentlerde insanlık dışı koşullardaki bir odaya bile 2 bin lira kira isteniyor. Arama motorlarında en çok aranan cümlelerden biri ‘Kiracı nasıl çıkarılır?’ Change.org üzerinden 'kiraya üst sınıt getirilmesi' için kampanya başlatıldı. Kampanyadaki maddelerden birisi 'Barınmanın lamusal bir hak olduğunu hatırlatıyoruz'
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 25.03.2022
Kızılay Mahallesi halkından kentsel dönüşüm tepkisi: Yerinde dönüşüm istiyoruz "Plana göre yeşil alan, yol veya pazar yeri için parsellerden yüzde 45 alınacağını belirten Girgör, “Belediye neredeyse bizim malımıza yarı yarıya ortak oldu. Yüzde 40’lık kalan kısımda da bizler bir şey yapamıyoruz. Müteahhide vermek zorunda kalıyoruz. Biz üç katlı eve tek daire alabiliyoruz. Ailemiz dağılıyor, bu kadar yerimiz varken bırakıp tek daireye razı olalım. Kabul etmiyoruz” dedi.
""AY SONUNU ZOR GETİRİYORUZ, NASIL KİRA ÖDEYELİM?""
Proje ile yıllardır yaşadıkları evlerinden atılmak istendiklerini söyleyen Nagihan Aka, “Bizleri kökten sarsan projeyi hayata geçirmek için dillerinden gelen tüm süslü lafları kullanıyorlar. Ancak ay sonunu zor getiren insanlar olarak hangi evin kirasını nasıl öderiz? Verecekleri 3+1 evi ben annem ve abimle nasıl bölüşürüm?” diye sordu."
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Ekmek ve Gül 25.03.2022
TÜOBİK'te 'kadın yoksulluğuna, işsizliğine karşı biz ne yapacağız?' sorusu öne çıktı “Güvencesiz Yaşam, Güvencesiz İstihdam: Kadın Emeği” oturumu oldu. Oturumda “Kadın yoksulluğu ile mücadelede devlet politikalarının rolü”, “Türkiye’de kadınların hijyen ürünlerine erişimi” ve “Ev içi emek: Marksist ve Feminist Görüşlerin karşılaştırılması” başlıkları tartışıldı.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Ekmek ve Gül 25.03.2022
Prof. Dr. Türkan Günay: Sağlık hakkını vermemek de kadına şiddettir ‘İstenmeyen gebelikler sonuçları itibarıyla kadınlara yönelik bir şiddet türüdür’ diyen Prof. Dr. Türkan Günay ile doğum kontrol yöntemlerine erişimi konuştuk. “Sağlık hakkını vermemek de kadına yönelik şiddettir” diyen Günay, aile hekimliği sistemine geçiş süreciyle anne ve bebek sağlığı konusunda uygulanan koruyucu sağlık hizmetlerinin minimum düzeye indiğini, ana çocuk sağlığı merkezleri (AÇS) sayılarının çok azaldığını, var olanların da pandemi sürecinde filyasyon ve aşı hizmetlerine dönüşmesi nedeniyle neredeyse yok olduğunu, hap, kondom vb. ücretsiz ulaşımın ortadan kalktığını ifade etti.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 25.03.2022
Birleşik Kamu-İş araştırması: Açlık sınırı 6 bin, yoksulluk sınırı 12 bine dayandı! Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ar-Ge birimi KAMU-AR, Mart ayı açlık yoksulluk araştırmasına göre, açlık sınırı 5 bin 738 TL ve yoksulluk sınırı 11 bin 611 TL oldu. Sağlıklı beslenebilmek için harcanması gereken tutar bir önceki aya göre 300 lira, son bir yılda ise 694 lira artarak bin 644 liraya kadar yükseldi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 25.03.2022
Tam gaz zam zulmü Gıdadan akaryakıta kadar hemen her kalemde üst üste zam gelmeye devam ediyor. Kırmızı ete yüzde 30 oranında yeni bir zam bekleniyor. Benzine ve motorine de zam geldi. Alkol ve sigarada yeni zamlar yolda.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Gazete Duvar 25.03.2022
Uyuşturucu satan çok, müdahale eden yok Diyarbakır'da uyuşturucu, son dönemin en büyük sorunlarından. Gençlerin bu maddelere çok rahat ulaşabildiğini ifade eden Şefik Güler, kolluk güçlerinin sorunu önemsemediğini söylüyor. Biz bu sorunu her yerde dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz ama yetkililer tarafından hiç bir çözüm arayışına girilmiyor. Olan bizim gençlere oluyor. Uyuşturucu kullanımı şu an 10-15 yaş aralığına inmiş durumda. Biz bunu görebiliyoruz. Uyuşturucu kullananlar ailesine hem çevresine zarar veriyor. Uyuşturucu almak için para bulamayan geçler ya aileleriyle kavga ediyor ya da hırsızlık yapıyor. Aliler bu durumdan dolayı çok tedirgin. Bu durumdan kaynaklı bize gelen şikayetler çok.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sözcü 27.03.2022
İşkur’a kayıtlı genç işsiz 1 milyonu geçti 2018 yılının şubat ayında İŞKUR'a kayıtlı kişi sayısı 2 milyon 418 bin 613'ken, bu sayı 2022 şubat ayında 3 milyon 188 bin 263'e yükseldi. İŞKUR'a kayıtlı genç sayııs ise 1 milyon 31 bin 612.2022 yılının şubat ayı itibarıyla ise 1 milyon 600 bin 437 kadın İŞKUR aracılığıyla iş arıyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Artı Gerçek 27.03.2022
AKP-MHP iktidarından ülkenin sorunlarına dair tüm araştırma önergelerine ret 2022’nin ilk üç ayında, muhalefetin ülkenin temel sorunları için verdiği 83 ayrı araştırma önergesi, Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. Önergelerden bazıları; vatandaşı yokluğu sürükleyen sebepler, ekonomideki olumsuz tablo, çiftçinin sorunları, yaşlı ve emeklilerin sorunları, dar ve sabit gelirli vatandaşların zamlardan ne kadar etkilendiği, elektrik zammı, hayat pahalılığı
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Artı Gerçek 27.03.2022
Önce 'ihtiyaç kredisi' dağıttılar, sonra icraya verdiler: Ziraat'tan çok sayıda yurttaşa icra takibi Koronavirüs salgını sürecinde temel ihtiyaç kredisi dağıtan Ziraat Bankası, çok sayıda yurtta hakkında icra takibi başlattı.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Ekmek ve Gül 27.03.2022
Eskişehir OSB’de kadın işçi sayısı artıyor: Sebep teşvikler, ‘uysal işçi’ arayışı, ‘gönüllü kölelik’ beklentisi Sermayenin “kadın dostu” olduğuna da inanmıyor Emine. “İşçi işçidir, patron patron. Günün sonunda herkes cebine girene bakar. İnanmıyorum ben öyle kadınları düşündüklerini falan. Düşünüyorlarsa eğer; kadınlar için en önemli sorunlardan biri kreş mesela. Çocuklarını bırakacak bir yeri, kimsesi olmadığı için çalışamayan, çok kötü koşullarda yaşamak zorunda kalan bir sürü arkadaşım var. Ya da çocuklarını evde bırakan, aklı evde kalarak çalışmak zorunda olan… Hani bugün organizede hangi fabrikada kreş var?” diyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
İleri Haber 27.03.2022
Şubat ayında patronlara 17,7 milyar TL teşvik verildi "Emeğiyle yaşayan yurttaşların ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ile mücadele ettiği dönedem patronlara verilen teşviklerin önemli bir kısmını, şirketlerden vergi alınmaması anlamına gelen ""KDV istisnası"" oluşturdu. Yine ön plandaki teşviklerden biri de ""Gümrük vergisi istisnası"" oldu.
Patronlara bir başka kıyak ise emekçilere bir gün dahi istisna yapılmayan ""sigorta primine"" dair oldu. Çok sayıda şirkete ""Sigorta primi işveren hissesi"" muafiyeti tanındı. Ek vergi indirimleri, yatırım yeri tahsisi gibi teşviklerin yanı sıra sermayeye yönelik yeni kıyaklardan ""faiz desteği"" de teşvikler listesindeki yerini aldı."
Habere ulaşmak için tıklayınız.
BBC News Türkçe 29.03.2022
Erdoğan: Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV % 8'e indi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hijyenik ped, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünleri ve yeme-içme sektöründe KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirildiğini duyurdu.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Edirne gazetesi 29.03.2022
"VELİ-DER EDİRNE ŞUBESİ EĞİTİMDE ACI TABLOYA DİKKAT ÇEKTİ
" “Daha önceki yıllarda dezavantajlı bölge okullarından yardım talepleri bizlere ulaşırdı oysa son zamanlarda orta sınıfların yaşadığı bölge okullarından da yardım talepleri gelmeye başlamıştır. Hatta bu bölge okullarından bazı okul aile birliklerinin gelecek dönem başında küçük kalmış okul formaları, eşofman, çanta gibi okul eşyaları için kampanya düzenleyecekleri bilgisi gelmektedir.”dedi. "“Dünyanın neresinde yoksulluk artıyorsa bundan en çok etkilenen her zaman çocuklar ve kadınlar olmuştur. Pandeminin etkilerinden ve son zamanlarda çatışma, işgal ve savaşların ve ülkemizdeki gibi ekonomik krizlerin olumsuz sonuçları önce çocukları yoksullaştırmakta ve hayatlarını olumsuz etkilemektedir.
Bir toplumda gelir dağılımı adaletsiz olduğunda yoksulluk durumu artmaktadır. Yoksulluğun, insanlık tarihi kadar eski olduğunu söyleyebiliriz. Ancak toplumsal bir sorun haline gelmesi, kapitalizmle birlikte olmuştur. Özgürlüğü bireysel olan kapitalizmin, yoksulluğu kitlesel olmuştur."
Habere ulaşmak için tıklayınız.
BBC News Türkçe 29.03.2022
Şeker fiyatları neden artıyor, çiftçi neden şeker pancarından uzaklaşıyor? Şeker fiyatları ile arz ve stoklara yönelik tartışmalar sürerken Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker), şekerin fiyatına yüzde 31 zam yaptı. KDV dahil kilogramı 5,96 TL'den satılan kristal şekerin fiyatı yüzde 31 artışla 7,80 TL oldu. Türkiye'de tüketiciler yüksek şeker fiyatlarından şikâyet ederken, şeker pancarı çiftçileri ise 2018'de fabrikaların özelleştirilmesiyle birlikte şeker pancarı üretmenin her geçen yıl giderek zorlaştığını söylüyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Bianet 29.03.2022
"Gerekirse başarı olmasın… Çocuğun 'bedel' ödemeyeceği ortamı yaratmalıyız" İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İlknur Hacısoftaoğlu, "Sınıfsal eşitsizlik çocukların spora erişimini güçleştiriyor. Spora erişebilse bile yalnızca belirli branşlara erişebiliyor" diyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 29.03.2022
Aşı eşitsizliği ve kapitalizm Kapitalizmde gelir ve servet eşitsizliği, işsizliğe, yoksulluğa, ekonomik krizlere, göçlere, savaşlara neden olurken aynı zamanda salgınlara karşı üretilen aşıların adaletsiz dağılımı ile sonuçlanıyor Başta işçi sınıfı olmak üzere, emekçiler ve yoksul halklar ve yoksul ülkeler aşıya çok daha zor ya da eksik dozda erişebiliyorlar. Bu da dünyanın nüfus olarak büyük çoğunluğunu oluşturan bu kesimlerin kaybının diğerleriyle kıyaslanamayacak kadar büyük olmasıyla neticeleniyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sendika 29.03.2022
Kadın Savunma Ağı: “Vergi indirimi yetmez, ped ve bebek bezi ücretsiz olsun” Kadın Savunma Ağı, Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda yeni KDV düzenlemelerini duyurması üzerine açıklama yaptı. Hijyen ürünlerindeki KDV indirimine dair Kadın Savunma Ağı yaptığı açıklamada "Vergi indirimi yetmez, ped ve bebek bezi ücretsiz olsun!" dedi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Gerçek izmir 31.03.2022
Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’ Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden Avukat Ezgi Sağcan ise, “KDV tamamen kalksa da üründeki net fiyatlar ve yoksulluk bu haldeyken, alım gücü olmayan kişilere bir katkısı dokunmuyor. Bir paket ped 45 TL iken, KDV’sini kaldırdığınızda 38 TL’ye düşüyor. 5 TL’lik indirim ile regl yoksulluğunu çözebilir miyiz?” diye soruyor. Menstrüel ürünlere erişememek, kadınlarda ve kız çocuklarında sağlık sorunlarını yaratmasının yanı sıra, kadınları toplumsal yaşamdan da koparıyor. Regl olan bireyler ped gibi hijyenik ürünlere ulaşamadıklarında önceki yüzyılların çözümlere geri dönüyor, ellerindeki artık kumaşları çok defa kullanmak suretiyle süreci atlatmaya çalışıyorlar. Ancak bu günümüz toplumunda kabul edilemez bir durum. Bir kız çocuğunun iç çamaşırının arasına kumaş parçası koyarak okula gitmesi, tam bir gününü bu şekilde idare ettirmesi mümkün müdür? Tarlada bir kadının bu şekilde çalışması, fabrikada bir kadının bu şekilde iş görmesi mümkün müdür? Yaşanan bu sıkıntı kadını adeta regl döneminde eve kapanmaya da zorlamaktadır
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Cumhuriyet 31.03.2022
Elektrik fiyatlarındaki artış 8 yılda yüzde 440’ı aştı Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkaldığı (TÜİK) Temmuz-Aralık 2021 dönemine ait elektrik ve doğalgaz fiyat verilerine göre konutlarda elektriğin birim fiyatı 8 yılda yüzde 440’ı zamlandı.Ayrıca 1 kilovatsaat elektrik için, tüketicilerin 2021 yılı Temmuz-Aralık döneminde ödediği tutar bir önceki döneme göre yüzde 13,7, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 23 arttı.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 31.03.2022
CHP’nin şeker fiyatındaki artışın araştırılması için verdiği önerge reddedildi CHP’nin şeker fiyatındaki artışın nedenlerinin araştırılması amacıyla verdiği araştırma önergesi TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi. CHP Milletvekili Veli Ağbaba, 'Bugün kuyruk varsa, şekere insanlar ulaşamıyorsa tam da AKP siyasetinin sonucudur.', dedi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 31.03.2022
ODTÜ'de ucuz ve nitelikli yemek talep eden öğrenciler hakkında soruşturma açıldı 30 Mart günü “nitelikli ve ucuz yemekhane” sloganıyla yapılan rektörlük önündeki eylemin ardından kafeteryada da eylem gerçekleştiren öğrencilere yönelik 'kamu düzenini bozma ve kamu malına zarar verme' nedenleriyle adli işlem ve disiplin işlemleri başlatıldı.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 31.03.2022
Kart ve kredi borcundan dolayı takibe düşen sayısı 3'e katlandı TBB verilerine göre bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel krediler ocakta geçen yıla göre yüzde 21 artarak 1 trilyon 52 milyar liraya yükseldi. Bireysel kredilerin yüzde 45'ini ihtiyaç kredileri, yüzde 29'unu konut kredileri, yüzde 20'sini kredi kartları ve yüzde 5'ini taşıt kredileri oluşturdu.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sendika 31.03.2022
Başkent Elektrik önünde işçilere “Kamu düzenini bozuyorsunuz” diyen polise yanıt: “Kamu biziz! Bu kamu düzeni değil, patron düzeni!” "Daha dün karşıdaki sağlık emekçileri bizi alkışladı. Daha dün bu kulede çalışan temizlik işçileri, sloganlarla bize destek verdi. Kafelerde ve plazalarda çalışan emekçilerin kalpleri bizimle atıyor. İşyerlerinde çalışan arkadaşlarımız burayı izliyor.
Kamu biziz! Halk biziz! İşçi biziz!
Gıda enflasyonu bile yüzde 76 olmuş. Ama bu şirketin kârı yüzde yüzü aşmış. Bu şartlarda, kış günü asgari ücret düzeyinde maaş alan işçileri kapının önüne koyuyorlar. Bu mu kamu düzeni? Bu kamu düzeni değil, bu patron düzeni!"
Habere ulaşmak için tıklayınız.
İleri Haber 31.03.2022
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 341 milyon dolarlık kredi Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (TUCSAP) yaklaşık 14 milyon hektarlık bir alanı kapsayan toprak ve arazi bilgilerinin daha iyi toplanmasına ve kullanılmasına, hayvan hastalıkları takip ve teşhis olanaklarının geliştirilmesine ve kaynak verimliliğini iyileştirmek ve zararlı karbon emisyonlarını azaltmak için kullanılan teknolojilerin uygulamaya konulmasına yardımcı olacak. Projeden 80 binden fazla çiftçi, hizmet sağlayıcı ve veteriner doğrudan yararlanacak.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Gazete duvar 22.03.2022
Yoksulluk duygulara yansır mı? Düşük sosyoekonomik statüdeki bireylerin empati duyguları ve sıkıntı içindekilere yardım etme olasılıkları da daha yüksek olduğu gibi depresif belirtileri de daha çok düşük sosyoekonomik statüdeki bireyler deneyimliyor. Mutluluk ekonomisindeki hâkim görüş de gelir bir seviyeye kadar arttıkça mutluluğun da arttığı yönünde. Dolayısıyla yüksek gelirli bireylerin daha mutlu olduğunu söylememiz mümkün.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Artı Gerçek 22.03.2022
Niğdeli fırıncı: Bayat ekmek talebi fazla 'Son zamanlarda bayat ekmek, tercihleri olmaya başladı. 2,5 lira ekmeğin tanesi, bayatı 1,25’ten alıyor. İki tane ekmek almış oluyor. Bayat talebi fazla' "Şu anda zararına çalışıyoruz. Bunun sebebi de artan maliyetler, girdi maliyetleri. Geçen sene bu aylarda 140 TL olan un torbası şu an 300 TL yine örnek verirsek 100 TL'ye aldığımız mayayı 180 TL'ye alıyoruz. Elektrik maliyetleri deseniz zaten ikiye katlandı. Bu sıkıntılarla çalışmaya ayakta durmaya çalışıyoruz. İşlerimiz elbette etkileniyor, gördüğünüz gibi insanların alım gücü zayıfladıkça aldığı ekmek sayısı düşüyor ve son zamanlarda da bayat ekmek tercihleri olmaya başladı. 2,5 lira ekmeğin tanesi, bayatı 1,25’ten alıyor. İki tane ekmek almış oluyor. Bayat talebi fazla. Maalesef, esnaf olarak yapabileceğimiz bir şey yok.”
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sözcü 22.03.2022
Esnafa verilen pandemi hibelerinin vergisi isteniyor Corona virüsü pandemisinden etkilenen esnaf ve sanatkârlar için devlet tarafından verilen maddi yardımların gelir vergisine tabi olduğu ortaya çıktı.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sözcü 22.03.2022
200 ‘liracık’la pazara giden eli boş dönüyor 2009'da 200 liradan artan parayla kolayca alınan mutfak tüpü bugün 301 lira. 200 liralık banknot yine en büyük banknot. Ancak bugün 200 liralık filede dana eti, kuzu eti, tavuk eti yok. Süt, yoğurt da yok. Aynı fileyi bugün doldurabilmek için TÜİK'in belirlediği düşük market fiyatlarıyla bile en az bin 100 lira gerekiyor. Gerçek çarpı pazar fiyatlarıyla o günkü fileyi bugün aynı şekilde doldurabilecek alım gücü de kalmadı.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Bianet 24.03.2022
"Avrupa’da derin çocuk yoksulluğu raporu: Türkiye'ye de atıf var
" Türkiye'den Derin Yoksulluk Ağı'nın da veri paylaştığı Avrupa'da Derin Çocuk Yoksulluğu Raporu yayınlandı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi'nden Pierre-Alain Fridez'in hazırladığı rapor, nisan ayında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde tartışmaya açılacak. Habere ulaşmak için tıklayınız. https://m.bianet.org/bianet/insan-haklari/259568-avrupa-da-derin-cocuk-yoksullugu-raporu-turkiye-ye-de-atif-var
Gerçek İzmir 24.03.2022 Yoksulluğun çocuk yüzü: Boş beslenme çantaları! Hasta diye okuldan eve geri gönderilen çocukların kahvaltı yapmadan ve beslenmesi olmadan okula gittiğini ve yetersiz beslendiğini biliyoruz. Aynı şekilde öğrenme güçlüğü nedeniyle özel eğitime yönlendirilen çocukların da ‘öğrenme güçlüğünün’ yetersiz beslenme ile ilgisi olduğu düşünüyoruz. Tüm bu nedenler çocukların okulu bırakma riskini de artırıyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 24.03.2022
Kuran kursu, anaokulundan fazla Ankara’da okulöncesi kademesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 120 anaokulu bulunurken başkentin altı büyük ilçesindeki Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı 4-6 yaş Kuran kursu sayısı toplam 153’e ulaştı.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Artı Gerçek 24.03.2022
Lokantacı: Etli yemek yapmıyoruz, bir tanesini 70 liraya satman lazım ki kurtarsın "Müşterilerin yemek yiyecek parası yok. (…)Kıymanın kilosu geçen sene 55 liraydı, bu sene 115 lira. Bir elemanımız var, kendimiz çalışıyoruz. O yüzden ayakta kaldık, yoksa biz de kapanabilirdik. Kiramız 8 buçuktan 16 bin liraya çıktı. Etli yemek yapmıyoruz. Gerçekten çok pahalı. Bir etli yemeği 70 liraya satman lazım ki kurtarsın. (…)Sabah 6 buçukta mekana geliyoruz. Gerçekten söylüyorum, elektriği kapatıyoruz sadece mutfakta yemek yapıyoruz. Saat 11:00'de ışıkları açıyoruz, çünkü elektrik faturası çok yüksek geliyor. Bir ton insan da veresiye yiyor zaten. Günde 15-20 kişi veresiye yiyor. Biz, malzemelere para yetiştiremiyoruz." "Bu zamlardan dolayı dükkanımızı kapatmayı düşünüyoruz. Çünkü altından kalkamayacak duruma geldik. Artan et ve yağ fiyatları, yani A'dan Z'ye her şey… Bu şekilde giderse hiçbir esnafın açık kalacağını düşünmüyorum. Her şeyi zamlı aldığımız halde 5 lira 3 lira koyamıyoruz. 10-20 lira zamlı aldığım ürün için kendi fiyatıma 2 lira zam yansıtamıyorum. Zam yansıttığımda müşterim gelmiyor. Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 24.03.2022
Beşiktaş Belediyesi'nde 65+ Yaşam Ofisi açıldı Beşiktaş Belediyesi, ileri yaştaki komşularına daha kaliteli hizmet verebilmek, gelen talepleri tek çatı altında toplayıp hızlı ve kolay çözümler üretmek için 65+ Yaşam Ofisi’ni hayata geçirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Türkiye’deki tek Gerontoloji ofisi olan belediye olduklarının altını çizerek yaşlı dostu olan bir belediyenin sorumluluğunu ortaya koyacaklarını ifade etti.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
BBCNews Türkçe 24.03.2022
Regl yoksulluğu: 'Bir ayı peçete ile geçiştirdiğim oldu' TÜİK verilerine göre hijyenik ped fiyatları geçen yıla kıyasla neredeyse iki katına çıktı. Derin Yoksulluk Ağı'nın İstanbul'da yaptığı bir araştırmaya göre açlık sınırındaki ailelerin yüzde 82'si hijyenik pede erişemediğini ifade ediyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 26.03.2022
Binlerce ev boşken konut sorunu var İBB verilerine göre ise İstanbul’da 1 milyon 800 bin konut boş durumda. Merkezde kira bedeli yüksek, merkez dışına çıkıldığında da ulaşım masrafı artıyor. Bu yüzden öğrenci, göçmen ve yoksula yönelik konut yok.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sözcü 26.03.2022
4 milyon kişi günde 15 liraya çalışıyor CHP Milletvekili Müzeyyen Şevki "Resmi verilere göre Türkiye'de günde 34 TL'den az geliri olan 12 milyon 267 bin kişi var. Türkiye'nin en yoksulları günde 15 TL'ye geçinen 4 milyon 157 bin kişi, sürekli yoksulluk içinde olanlar ise 11 milyon 216 bin 601 kişi” dedi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Gazete Duvar 26.03.2022
Ali Babacan: Partimize üye olan yurttaşların sosyal yardımlarını kesmişler DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Çanakkale'de partilerine üye olanlara verilen yardımların kesildiğini söyledi. Gençlerin sinemaya, feye gidemediğini söyleyen Babacan, gençlere istihdam sağlanacağını söyledi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Gazete Duvar 26.03.2022
Kurtulmuş'tan EYT yanıtı: Epeydir bakanlığın gündeminde, yeterince çalıştık AKP milletkili Numan Kurtulmuş, EYT ile ilgili çalıştıklarını, hayat pahalılığı hafifletmek için asgari ücrete zam yapılabileceğini belirtti.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 26.03.2022
Eskişehir'de yaşayan yurttaşlar: Aldığımız ücretin yarısı yola gidiyor ”Zamlar çok fazla, öğrenciler ve sürekli işe gelip giden insanlar var, çalışan insanlar günde gidiş-geliş 12 lira ulaşım masrafı yapacaklar, bir ayda 360 liraya tekabül ediyor, yaklaşık olarak kiranın üçte biri kadar ulaşıma para vermiş oluyor. Eskişehir halkı olarak bu durumdan rahatsızız, şikayetçiyiz yani… Küçük bir şehirde yaşıyoruz, yakın mesafelere gidip geliyoruz oldukça.”
Habere ulaşmak için tıklayınız.
İleri Haber 26.03.2022
Bahçeli: Bugün açsak yarın doyarız Enflasyon canavarı başını kaldırdı mı mutlu oluyorlar, bütçe açık verdi mi bayram ediyorlar. Varsın Türkiye zarar görsün hiç umursamıyorlar. Bir kez olsun yerli ve milli duruş sergileyemezler. Bugün açsak yarın doyarız; hayatın şaşmaz doğası budur. Şeker yoksa pancar ekim alanını genişletiriz. Un yetersizse buğday üretimini yükseltiriz.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
İleri Haber 26.03.2022
İcra dairelerine 2022'de 2,2 milyon yeni dosya geldi Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı açıklamada, ‘'Resmi verilere göre Türkiye'de günde 34 TL'den az geliri olan 12 milyon 267 bin kişi var. Türkiye'nin en yoksulları günde 15 TL'ye geçinen 4 milyon 157 bin kişi, sürekli yoksulluk içinde olanlar ise 11 milyon 216 bin 601 kişi" ifadelerini kullandı. "Vatandaşların sadece bankalara olan kredi kartı ve tüketici kredisi borcu 1 trilyon 52 milyar TL'ye ulaştı. Takipteki borçlar ise 58 milyar TL'yi buluyor"
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Egede son söz 28.03.2022
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, araştırma önergesi ile çocuk işçi gerçeğinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Beko, “Tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu COVİD-19 salgını ile birlikte ülkemizde yaygınlaşan, derinleşen ve yoğunlaşan çocuk işçiliğinin ve çocuk emeği sömürüsünün kazandığı boyutların araştırılması ve “çocuk işçiliği” ile mücadelede kapsamlı politika ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi aciliyet taşımaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, araştırma önergesi ile çocuk işçi gerçeğinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Beko, “Tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu COVİD-19 salgını ile birlikte ülkemizde yaygınlaşan, derinleşen ve yoğunlaşan çocuk işçiliğinin ve çocuk emeği sömürüsünün kazandığı boyutların araştırılması ve “çocuk işçiliği” ile mücadelede kapsamlı politika ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi aciliyet taşımaktadır.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Artı Gerçek 28.03.2022
İzmir’de depremzedelere bankalar kredi vermedi: Bizi ev ve arsalarımız satıp göç etmeye zorluyorlar Devlet bankalarının ardından özel bankalar da maaşları 15 bin TL’nin altında kaldığı için depremzedelere kredi vermedi. Kredi çekemeyen mağdurlar, 'Bizi ev ve arsalarımızı satıp göç etmeye zorluyorlar' dedi. Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 28.03.2022
Çiftçiden Erdoğan'a 'manda yoğurdu' tepkisi: Köylüyle dalga mı geçiyorsunuz? AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'manda yoğurdu' tavsiyesine dikkat çeken Birol Soy isimli çiftçi, "Köylüyle dalga mı geçiyorsunuz siz? Köylü şu anda bitik durumda" dedi. Başka bir çiftçi ise, geçinebilmek için çiftçiliğin yanısıra inşaatlarda çalıştığını söyledi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Cumhuriyet 28.03.2022
Türk-İş açıkladı: Mart'ta açlık sınırı asgari ücretin 675 TL üzerine çıktı! Türk-İş Ankara'da dört kişilik bir ailenin yapması gereken gıda harcamasının martta bir önceki aya göre yüzde 8.24 arttığını; açlık sınırının ise bu ay asgari ücretin 675 TL üzerine çıkarak; 4 bin 928 lira olduğunu açıkladı.Raporda, "Bu ay asgari ücretle çalışan bir bekarın insana yakışır şekilde hayatını sürdürebilmesi için 2,220 TL daha temin etmesi gerekiyor" denildi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Sözcü 28.03.2022
Evde yemenin bedeli bile 133 TL! Her kalemde yapılan zamlar sonrası dışarıdan tatlı almak hayli zorlaştı.Bir çuval şekerin fiyatı 700 TL’yi aşınca, en hesaplı yerde bile bir dilim baklavanın fiyatı 6.5 tl oldu. Ancak evde tatlı yapmak da çok ucuz değil.İftar klasiği olan güllacı evde yapmanın maliyetini (6-8 kişilik) ortlama 133,66 tl oldu.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 28.03.2022
Pazarcı mal getiremiyor, halk pahalılıktan alamıyor Eskiden 3 TL’ye aldığı ürünü şimdi 13 TL’ye dahi alamadığını belirten Elif Kaya, pazara gelenlerin en uygun ürünü aramak zorunda olduklarını ve bozuk ürünlere yöneldiklerini söyledi. Kaya, “Bozuk mallara para vermek zorundayız, eve eli boş dönmemek için. Bir yeşil soğan olmuş 10 lira, üretici ağlıyor, tüketici ağlıyor. "Fiyatların artık küresel pazarda artacağına ilişkin veriler oluşmaya başlayınca sanayiciye uygulanan fiyatlara da bu beklenti yansıtıldı. Zaten üretim yetersizliklerin yaşandığı dönemde zorunlu temel gıda ihtiyaçlarını ithalatla karşılamak zorunda kalacağımızdan gıda tarım bütçesinin yeniden değerlendirilmeye ihtiyacı ihtiyaç vardır. TMO bütçesi de yeniden revize edilmelidir. Aksi halde süregiden gıda krizi sanayicinin ham madde temininde artan maliyetleri tüketiciye ekmek ve un zammı olarak dönecek"
Habere ulaşmak için tıklayınız.
İleri Haber 28.03.2022
Erdoğan'dan geçim sıkıntısına karşı "sabır" çağrısı AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine sonrası yaptığı konuşmada yurttaşların geçim sıkıntısının farkında olduklarını belirtti. " Türkiye'ye 20 yıldır kazandırdığımız eserleri anlatırken bugün yaşadığımız sıkıntıları elbette görmezden gelmiyoruz. Hayat pahalılığı başta olmak üzere bugünkü sorunların üstesinden gelecek olan da yine biziz. Her alanda insanımızın refah düzeyini, Cumhuriyet tarihini en üst seviyesine biz çıkardık.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Artı Gerçek 30.03.2022
Metropoll'den KDV indirimi araştırması: Yüzde 82, 'Gıda fiyatlarında değişiklik olmadı' dedi Metropoll Araştırma şirketinin anketine göre, seçmenlerin yüzde 82,1'i KDV indiriminin temel gıda ürünleri fiyatlarına yansımadığını söyledi. "Elektrik faturalarında KDV'nin indirilmesi size nasıl yansıdı?" sorusuna, yüzde 47.3 "hiç etkilemedi", yüzde 30.8 "faturalar daha da yükseldi", yüzde 12.3 "rahatlattı" ve yüzde 9.6 "haberim yok/duymadım" yanıtını verdi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 30.03.2022
Burada sadece kadınlar çalışıyor Aydın’ın Efeler ilçesinde belediyenin desteğiyle önceki hafta sadece kadınların istihdam edildiği ‘Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’ açıldı. Fabrikayı önemli kılan konu ise belediyenin işletmesi olmasının ötesinde kadın istihdamını destekleyen ve kadın yoksulluğuna karşı atılan bir adım olması.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 30.03.2022
CHP'den belediyelere 'sosyal yardımları artırın' çağrısı CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından tüm belediyelere yazı gönderildi. Ramazan ayının, gıda ürünlerinde zamların yaşandığı bir dönemde idrak edildiğinin belirtildiği yazıda, "Belediyelerimizin, mevcut sosyal yardımlarına, iftar ve sahur desteklerini de ilave etmeleri, bunun yanında ramazan ayı için ihtiyaçlara uygun sosyal politikalar belirlemeleri yerinde olacaktır" denildi. Ayrıca, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi, imkanı olan vatandaşlarımızın ihtiyacı olanlara ulaşmasının sağlanması adına, bağış kampanyaları başlatılması da faydalı olacaktır."
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Birgün 30.03.2022
Gıdada KDV indiriminin ardından fiyatlar arttı CHP'li Veli Ağbaba, Erdoğan'ın bazı ürünlerde KDV’nin yüzde 18’de yüzde 8’e düşürülmesine yönelik açıklamalarını değerlendirdi. “Türkiye, AKP iktidar ile birlikte adeta tarihinin en yoksul dönemini yaşıyor. Türkiye’de artık yoksulluk kuyrukları alışıla geldik bir hal almaya başladı.", dedi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Evrensel 30.03.2022
Torbalı Emek ve Demokrasi Güçleri: Zamlar geri alınsın, ücretler arttırılsın Yoksulluk ve sefalet büyürken zenginleşenlere dikkat çeken Önder, "Biz yoksullaştıkça faizden, ranttan beslenen bir avuç mutlu azınlığın servetine servet eklenmiştir. Nüfusun yüzde 1’lik kesimini oluşturmalarına rağmen ulusal servetin yüzde 54’ünü elinde tutan multi milyarderler büyüyor. Onlar zenginleştikçe biz yoksullaşıyoruz" dedi.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
İleri Haber 30.03.2022
Darp iddiasının ardından bakımevlerindeki önlemler soruldu, Bakan sessiz kaldı Bakanlık bünyesindeki bir bakımevinde otizmli yurttaşın darp edilmesine ilişkin iddialar üzerine verilen soru önergesine Bakan Derya Yanık'tan yanıt geldi. İddiaları yalanlamayan Yanık, "Kişisel veriler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındadır. Adli süreç başlatılmıştır" demekle yetinirken, herhangi bir önlem alınıp alınmadığı soruları da yanıtsız kaldı.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
İleri Haber 30.03.2022
Bankaların karı bir yılda yüzde 323 arttı Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı nedeniyle bankalara mecbur bırakılan yurttaşlar kredi ve kredi kartları borcu ile yasal takibe düşerken, bankaların karı ise hızla artmaya devam ediyor.
Habere ulaşmak için tıklayınız.
Artı Gerçek 25.03.2022
Ete yapılan yüzde 48 zam sonrası kuyruğa giren yurttaşlar: Bize bunu yaptıranlar utansın Et ve Süt Kurumu'nun zammı sonrası, vatandaşlar kuyruk oluşturmaya devam etti. 'Geçinemiyoruz' diyen vatandaşlar, daha ucuz et alabilmek için soğukta, sabahın köründe kurumun önünde kuyruk oluşturdu. Habere ulaşmak için tıklayınız.